Åpningstid man-fre 08.30-16.00

Mellomila 56
7018 Trondheim

facebookTelefon 73510040
info@fotoimport.no

PRODUKTER

Brikkerens

Vi tar nå inn brikkerens- og støvfjernings-produkter fra Green Clean. Deres filosofi når det gjelder rens av brikker er å få fjernet mest mulig løst støv først uten å være borti brikken, og sørge for at det blir borte (at det ikke havner en annen plass i kameraet, for siden å komme tilbake på brikken).

Siden kan man om nødvendig fjerne klissete støv som sitter fast i brikken med en bløt rensepinne uten skumle kjemikalier, og siden en "tørr" rensepinne, også uten skumle kjemikalier.

Plastrøret som potensielt kan komme i kontakt med brikken er laget uten mykningsstoffer slik at det skal være minst mulig fare for at det oppstår striper på brikken.

Se også Arkiv, retusj og støvfjerningssiden for flere relaterte produkter.

 


Green Clean Banner

Green Clean Sensor Cleaning System

Kameraer uten ristefunksjon

Green Cleans vakumsystemFor kameraer uten innebygd støvfjerningsfunksjon bør man først få sugd bort løst støv uten å være borti brikken. Dette gjør man ved hjelp av Green Clean Mini Vacuum, hvor man ved hjelp en luftboks, et rør og en oppsamlingsboks skaper et vakum som suger til seg støvet. Plastikken i røret er laget uten mykner i seg , slik at faren for å få striper på brikken skal være mindre om du er så uheldig å komme borti brikken.

Hvis det fortsatt er støv på brikken kan det fjernes med en våt rensepinne som løsner klebrig støv uten bruk av alkohol eller andre stoffer som kan være skadelig for brikken. Deretter brukes en "tørr" rensepinne som tar opp rusk, støv og rensevæske.

Green Clean Sensor Cleaning System inneholder:

For fullformat og APS-C/DX-format, kr 650,- ink mva

GreenClean
skillelinje
Green CleanClip & Flip lupebriller

Kameraer med ristefunksjon

Kameraer med innebygd støvfjerning har gjerne en ristefunksjon hvor løst støv faller av og forhåpentligvis blir fanget av en klebrig overflate et annet sted i kameraet. Da kan du velge å bruke denne funksjonen og droppe "støvsugingen" av brikken. Vi kan allikevel anbefale bruk av vakum-sugeren, bl.a til fjerning av støv inne i kamerahuset.

Hvis det fortsatt er støv på brikken kan det fjernes med en våt rensepinne som løsner klebrig støv uten bruk av alkohol eller andre stoffer som kan være skadelig for brikken. Deretter brukes en "tørr" rensepinne som tar opp rusk, støv og rensevæske.

Green Clean Sensor Cleaning After Shake Kit inneholder:

Kr 325,- ink mva

Green Clean Antistatisk luftblåserDigitale bakstykker

For digitale bakstykker trenger du ikke å tenke på at støvet skal havne inni kameraet, og kan dermed blåse det bort. Denne luftventilen med spesialmunnstykke for å gi luften antistatiske egenskaper er ideell til den oppgaven. Kr 325,-

Støvkorn som ikke sitter løst kan nå fjernes ved hjelp av en liten dråpe med spesiallaget rensevæske som hverken inneholder alkohol eller andre stoffer som kan være farlige for bakstykket. Så stryker man dråpen utover med Silky Wipe, et stykke stoff som er spesielt laget for minst mulig slitasje på sårbare overflater.

Sett med luft, munnstykke, renseveske og tørkekluter: kr 665,-

Rens av digitalt bakstykke

skillelinje

Lenspen SensorKlear Loupe KitLenspen SensorKlear Loupe Kit

Lenspen SensorKlear Loupe Kit

Kit'et inneholder:

Kr 855,- ink mva

Pentax DSLR Cleaning Kit

Pentax DSLR Cleaning Kit"Klistre"-pinnen brukes til å fjerne støv fra sensoren, og renses medmedfølgende limpapir. Kan brukes på digitale bildebrikker, objektiver ++. Vi synes denne er svært praktisk til å avslutte jobben etter man har fjernet de verste flekkene med "wet & dry" rensepinnene til Green Clean.

Pinnen kan brukes om igjen, men bør byttes ut når rensepapiret i pakken er oppbrukt. Oppbevar pinnen med medfølgende hette for å holde den ren.

Aldri dra pinnen over sensoren.

Kr 525,- ink mva

Brikkerens i TrondheimBrikkerens i Trondheim

Hvis du ikke tør å rense brikken selv, så kan vi gjøre det for deg. Vi tilbyr brikkerens i
våre lokaler på Lademoen (Trondheim).

Pris: 750,- ink mva

Vi vil som regel få rensket brikken i løpet av dagen hvis du kommer med kameraet
tidlig på dagen. OBS! Kameraet må ha full-ladet batteri, minnekort og objektiv.

Copyright © 1996-2019 Fotoimport as
webansvarlig: Nora Nystuen