Ønsker du ikke motta informasjon og tilbud fra Fotoimport? Meld deg av her.
Ser nyhetsbrevet rart ut? Se det i nettleseren her.

Fotoimport as

Nyhetsbrev nr. 43. - 26. april 2017

spacer
Masterclass workshop i digital printing

Per Arnfinn Persen og Morten M. Løberg holder kurs før Nordic Light.

Tirsdag 2. mai og onsdag 3. mai. Grand Hotel, Kristiansund.

Masterclass workshop i digital printingWorkshop i "fine art" utskrift over to dager. Fotoimport v/Dag Nystuen kommer til å være der som sponsor og tilrettelegger.

Dette er en to dagers spesialworkshop i forkant av Nordic Light internasjonale fotofestival. Målet er å lære deltagerne å oppnå perfekte print i sorthvitt og farger fra digitale bildefiler. Du lærer hvordan du behandler digitale bilder, velger fargerom, justerer skjerm, velger riktig fargeprofil – og skriver ut på en moderne fotoskriver med arkivbestandig blekk på kunstpapir.

Kursledere er fotograf Morten M. Løberg og daglig leder Per Arnfinn Persen i ProfilData AS. Morten har lang erfaring som fotograf, billedkunstner og som fagmedarbeider i tidsskriftet Fotografi, hvor han har ansvaret for Fotografis løpende tester av fotopapir. Per Arnfinn er ekspert på fargekalibrering og fotoskrivere, og har lang erfaring med Epsons profesjonelle storformatskrivere.

Epson, Canson, Hahnemühle, PermaJet og Moab sponser workshopen med materiell. Du får mulighet til å sammenligne kunstpapirer som Morten har valgt ut fra de respektive produsentene – og du får med deg to storformatutskrifter av egne bilder! Verdien av printene overstiger kursavgiften! Det kan vi vel kalle vinn-vinn.

Les mer på våre nettsider.

spacer
Fotokurs på Sandøya

Fotokurs på SandøyaFine Art Black & White Photography Workshop. Instuktørene er Bjørn Joachimsen og Dag Nystuen.
24-28 mai

Bli med til den unike kystperlen Sandøya i Troms – og bruk 4 dager til fordypning og utvikling innen kunstfoto. Denne workshopen er viet landskapsfotografi og det klassiske sort/hvitt-fotografiet – skapt med digitale eller analoge verktøy etter deltakernes egne preferanser.

Lær hvordan du skaper sort/hvitt-fotografi som skiller seg ut fra mengden. Vi jobber i og utenfor de klassiske tradisjoner innen landskapsfoto og lar oss inspirere av både de store mestere og det vakre og barske kystlandskapet.

Når fargene er borte åpner det seg nye muligheter for å skape spennende og vakker fotografi. Her vil du stilles overfor nye utfordringer når det gjelder komposisjon og formidling. Kontraster, flater og teksturer blir helt avgjørende virkemidler som man må beherske for å skape gode resultater som skiller seg ut fra mengden. Gjennom de fire dagene på Sandøya veksler vi mellom å studere fotobøker fra de store mestere innen sort/hvitt-fotografi, arbeide i felten i det varierte kystlandskapet på øya og redigere bilder. Bildevurdering og bildekritikk i fellesskap hver dag.

På workshopens siste dag printer og monterer vi forstørrelser og lager i fellesskap en utstilling på Sandøya Brygge. Vi printer bildene på en høykvalitets fotoprinter og du lærer hvordan du gjør innstillinger i programvaren for å få et perfekt resultat..

Mer informasjon

spacerFlytte til Dora?

Fotoimport må flytte fra kjelleren vår på Lademoen, og vi vurderer noen innmari fine lokaler i ubåtbunkeren Dora. Men de er for store for bare oss, så vi trenger selskap. Her kan det bli plass til mye fint; fotostudio, galleri, kontorer, mørkerom, verksted og mer. Er du, eller kjenner du noen, som kan være interessert i å være med på noe slikt så ta kontakt!

Flytte til Dora?