FARGESTYRING

Unn deg en kvalitetsskjerm!

Stol på det du ser på skjermen. En god skjerm vil gi deg høy presisjon, stort fargerom og god forutsigbarhet.

Alle Eizo ColorEdge-skjermer er individuelt justert fra fabrikken for å sikre jevne toneoverganger og uniformitet over hele skjermen. Det store fargerommet vil gi deg færre overraskelser når du jobber med RAW-filer, AdobeRGB/ProPhoto eller skal printe ut bilder med fotoskrivere.

 

Kalibrering av skjerm

Kalibrer skjermen din jevnlig! Driver du med digital billedbehandling er det viktig at skjermen viser riktige farger. Vær klar over at laptop-skjermer og billige kontor-skjermer i mange tilfeller ikke vil klare å gjengi fargene korrekt selv om de blir kalibrert. Når det er sagt, så er en kalibrert skjerm uansett bedre enn en ukalibrert skjerm. Skjermer "vandrer" i fargene (noen mer enn andre), og bør kalibreres hver 14. dag.

Selve kalibreringsprosessen er svært enkel og selvforklarende. Alle programvarene har et "Easy"-valg hvor programvaren gjør alt for deg. Vi vil anbefale "Advanced"-innstillingene slik at du kan få justert lysstyrken i kalibreringsprosessen.

 

ICC-Profiler

Når du har en godt kalibrert skjerm som viser fargene riktig, så er neste steg å få fargene riktig ut på papir. Da trenger du ICC-profiler til printeren din. ICC-profilen skal sørge for at printeren skriver ut riktige farger i forhold til det du ser på skjerm. Du trenger i utgangspunktet en profil til hvert papir/media du bruker, men noen profiler kan fungere greit på flere papirer. En del profiler følger med skriverene og det finnes ICC-profiler til en rekke printere på Epson's, Permajet's og Breathing Color's nettsider.

Vi har også laget våre egne ICC-profiler for de fleste printe-media som vi selger, til de fleste proffskriverene til Epson. Vi kan også lage ICC-profiler spesielt for din skriver.

Hvordan bruke ICC-profiler?  Steg for steg

Om du lurer på om oppsettet ditt fungerer greit eller ikke, kan du sende en print av testbildet (til venstre) til oss. Vi kjenner motivet godt og vet hvordan det skal se ut.


Lysstyrke og fargetemperatur

Mange sliter med at de får for mørke print ut i forhold til hva skjermen viser. Dette er ofte fordi skjermens lysstyrke er stilt altfor høyt.Skal skjerm og print matche hverandre noenlunde bør lysstyrken på skjermen være stilt inn på 80. For bilder som skal brukes på web er bør lysstyrken være rundt 120.

Industistandard fargetemperatur for web er 6500K.Industristandard fargetemperatur for print er 5000K. Men vi vil anbefale at man vurderer hva som fungerer best for egen del. Det som påvirker valget er fargetemperaturen på lyset i rommet, og hvitheten i papiret man skal printe på, og eventuelt forventet karakter på lyset der bildet skal vises fram. Vår egen skjerm for printing er satt til 6000K.

Du bør også plassere skjermen en plass med jevne lysforhold, og helst begrense annen belysning til et minimum.

Prøv også å se bildet mot en hvit bakgrunn før du printer det (framfor f.eks. mørk grå som er default i LR). Dette vil hjelpe deg å se om bildet er riktig justert for print.


Supporttjenesten

Vår nye supporttjenste som gjør at vi kan hjelpe deg med printoppsett, feilsøking, oppsett av fargeprofiler, skjermkalibrering, etc ved å gå inn på din datamaskin.

Husk å ringe på forhånd!

Kan også kombineres med Skype.